Kime sorsam çok MUTSUZ!

  • Kime sorsam çok MUTSUZ!
    Peki mutsuzlukla başa çıkma yöntemleri var mı?
    Mutsuzlukla başa çıkma yöntemleri öğretilebilir mi?
    Öğrendiğim bir şey varsa o da; bazen mutluluğumuz bizim elimizde olmayacak. Bin musibet üzerimize yağacak ve canımız acıyacak.
    Bunu değiştirmeye çabaladıkça yorulacağız, kırılacağız . Olumlu düşün, olaylara pozitif bak, yargılama, affet gibi bir dolu “bilişe” zaman zaman kafa tutuyorum
    Biz karanlığımız ve aydınlığımızla insanız. ÖFKE DE İNSANA DAİR  AFFEDEMEDİĞİMİZ, öfkemizi azad edemediğimiz de olacak elbette.
    “Ustalık gerektiren kafaya takmama sanatı” kitabında Mark Manson diyor ki; “Daha pozitif bir deneyim arzu etmenin kendisi negatif bir deneyimdir. Ve paradoksal olarak insanın negatif deneyimi kabul etmesinin kendisi pozitif bir deneyimdir” Ve yine “Mutluluğun nedenini aramaya devam ederseniz asla mutlu olmazsınız” demiş Albet Camus. Sen de katılıyor musun? 
    Hayat, gözlerini bağlayıp seni bir yere götürüyor. Bunu bilince derin bir nefes
    Gözlerini açmadan önce, seni kendi etrafında bir güzel döndürüp kıvama sokuyor. Ohh yine derin bir nefes
    Sonra taaa! 
    Ben mi ne yapıyorum?
    Önce bir direniyorum, emek veriyorum, çaba sarfediyorum. Sonra amaaann ne olacaksa olsun diye bırakıyorum. Olsada olur olmasa da olur dediğin an özgürsün işte.
    Birileri geliyor, birileri gidiyor. Korkuyla nefesini tutma. Birileri bazen iyi geliyor, birileri bazen kötü geliyor. Bazı günler sinirden çok ağlıyorum, bazı günler insanlardan nefret ediyorum, bazı günler öfkeden lanet okuyorum, bazı günler geberiyorum ama bazen de ÇOK SEVİYORUM Bazen çok gülüyorum, bazen çok eğleniyorum, bazen çok umutluyum, bazen çok keyifli, bazen SEVGİM içime sığmıyor;herşeyi herkesi sevmek istiyorum Samimi olan çok az kşiyiz biliyor musunuz? Çocukluğunda görmediği ilgiyi, anlayışı, saygıyı, desteği, pozitife kimler çevirip kendi lehine yaratımlar çıkarabiliyor ki? Hep az mıyız? Az olan iyi olan mı? Azıcık aşım dertsiz başım mı?
    Azla yetin çoğu bulamazsın. Yahu niye az istiyeyim? Niye az istiyesin! Çok iste, çok sev, çok gül, çok bağır, çok sinirlen, çok öfkelen, çok ol çok… Niye kapatıyorsunuz ağzımızı. Ha birde deli görünmeye çalış, yanlış anlarlar, ayıplarlar. Ayıp olursa diye diye istediği hayatı yaşamayanlar burda mı? BAŞKASI OLMA KENDİN OL CANIM! Bak nasılda mutlu olursun.. MUTSUZLUĞUNU, ÖFKENİ, KAVGANI YAŞA. SEN SENİ ANLAMAZSAN KENDİNİ MUTLU ETMEZSEN KİMSE SENİ MUTLU ETMEK İÇİN GELMEYECEKTİR… HADİ O ZAMAN.. VAKİT ŞİMDİ..Ne yani hep mi MUTLU OLMAK İÇİN ÇABALIYACAĞIZ MUTSUZLUKTAN PERDELERİ KAPATTIĞIM DA OLDU, MUTLULUKTAN DELİRDİĞİM DE…. Biliyor musun hiçbir şey kalıcı deil. Sen istersen geçiyor. İste çok iste e mi… hep çok iste, aza kanaat getirme.
    Fatma ÖNDER / 2018 / BODRUM

Yorum yapın


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.