• Kimseye benzemeyen insanların ülkesi KÜBA
    • Dans, müzik, rom, puro, neşe
    • Rom, puro ve kadınlar.. Karayiplerin en büyük adası Küba. Barok kilise kuleleri, koloni döneminden kalma ihtişamlı binaları, 1950’li yılların nostaljik arabalrı, Arnavut kaldırımı sokakları, demir parmaklıklı ve kırmızı çatılı evleri, geniş tahta çerçeveli pencereleri ve güneşin erişemediği avlularıyle kendi başına bir dünya…
    • Hayatımda ilk kez gördüğüm insanların arasında, neşelerine katılıyorum. Çok yüksek sesli müzik var. Herkes arkadaşım herkesi çok önceden tanıyorum sanki. Küba çok farklı, Hindistandan, Avrupa’NIN herhangi bir yerinde vsvs. Gidince anlayacaksın ne demek istediğimi. Bolca keyfini çıkart.Hani bitmesini istemediğin yemeği yer gibi, ağır ağır, telaşe etmeden, glümseye gülümseye, sakin sakin.
    • Maceramız uçakta başladı Kocaman bir uçak ve bir de üzerin de aktarma var. Ama olsun küba’ya gidiyorsun. Uçağın içinde hostesler yaşlı ve aksi. Asker gibi oturacaksın.. canın içki mi istedi, saaiti var bekleyeceksin canım.
    • Film izledin mi Küba ile ilgili? Kitaplar okudun mu? Ernesto Che Guevara’nın hayatını konu almış filmler. MP3 çalarına Buika ve salsa yükledin mi?
    • Sabun, oje, kalem, ruj, kırtasıye malzemeleri alabilirsin. Seyahatlerde hediye dağıtmak hoş olmayabilir ama Küba farklı.
    • İlk istikamet Havana Güneş çok güzel doğuyor kentte, binaların dokularına, duvarların çatlaklarına, binaların açık kapılarından girip bir Kübalıyı gülümseyerek selamlarsın belki sende. Güneşle selamlaşmak , kucaklaşmak lazım Havana’da, karayıplerdesn, hayal gibi. Izgara biçimli sokaklarında kaybolmalısın. Sokakta domino oynayanları, minik manavlarından patates, domates alanları, ellerinde rom şişesi oturmuş rom içenleri, topları olmadığı için gazoz kapklarıyle oynayan çocukları selamlamalısın. Arada mola verip rom içmeyi unutma, hatta puro da içmelisin, içmiyorsan bile içiyormuş gibi yapmalısın.
    • Hava için olmazsa olmazlar; Eski bir chevrolet kiralayıp kentte gezinmek. Hotel Nacional de Cuba’da mojito içmek. Mydanlarda dolaşmakç Ernest Hemingway’ın gitti bara gitmek. Old Havana da kaybolmak.
    • Birde benim Küba da gördüm en beğendiğim yer Trinidad. Unesco tarafında koruma altına alınmış. Rengarenk geceleri salsa bilmiyorsan bile haklın arasına karışıp “ ne kadar güzel salsa yapoyorum” diye düşüneceğin bir kent Trinidad. Sefan olsun. Kuş kafesleri, sokak aralarına saklanmış okullar, sanat galerileri, rom, puro, slsa. Kübayı tarif etmek çok zor. Santiago De Cuba,, Santa Clara da var elbette görülmesi gerekn bu adada.
    • Ojeleri, sabunları vermeden gelmeyin e mi. Bolca deniz mahsulleri yemek lazım gelir. Plastik bardakta romlarınızı tokuşturmak olmazsa olmazdır. Git dans et, en güzel sen dans ediyorsun, unutma ne olur. Puro fabrikası da görmelisin gitmişken. Sokak köpeklerine şefkat gösterebilirsin, çok seviniyorlar. Bolca keyfıbı çıkart, dand et, şarkı söyle. Unutma dönüşte yine uzun bir uçak yolculuğu ve o mürebbiye kılıklı hostesler seni bekliyor olacak )) Gittiğin de selam söyler miisn benden..
    KÜBA / 2015

Yorum yapın


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.