Fatma Önder

Yazar değilim, ama yazamaz da değilim...

Makarna kursu/2013

Küçük oğlumla, ortak ne yapabilirizi düşünürken kendimizi MAKARNA kursunda bulduk.:)) Biz keşfetmeyi seviyoruz ve çok meraklıyız.Madem MAKARNA seviyoruz o zaman makarnamızı kendi damak zevkımıze gore yapacaktıkk...

Küçük oğlumla, ortak ne yapabilirizi düşünürken kendimizi MAKARNA kursunda bulduk.:)) Biz keşfetmeyi seviyoruz ve çok meraklıyız.Madem MAKARNA seviyoruz o zaman makarnamızı kendi damak zevkımıze gore yapacaktıkk…

NAPOLITEN SOS(klasık domates sos) 3-4 ADET SOYULUP KUP DOĞRANMIS DOMATES,30 GR ZEYTINYAĞI,2 DİŞ SARIMSAK,1 ADET KURU SOĞAN.1/2 HAVUC(ince rendele) tuz,şeker,kekik,fesleğen.1 su bardağı su ilave edıp kaynamaya bırakın kaynayana kadar kapağı kapalı pısırın. atesı kısıp ustu acık olarak 20-30 dk pısırın. sos kıvamını alınca blendırdan gecırerek pure kıvamına getırın. sıcak olarak dıledıgınız sekılde haslanmıs makarna ıle bırlestırıp servıs yapın. eger BOLONEZ SOS (klasıık kıymalı sos   9istiyorsak 250 gr. kıymayı tuz karabıset ılave ederek rengo donunceye kadar kavur sonra ekledıgın napolıten sosaılave et ve hepsını BLENDIRDAN GECIR...

NAPOLITEN SOS(klasık domates sos) 3-4 ADET SOYULUP KUP DOĞRANMIS DOMATES,30 GR ZEYTINYAĞI,2 DİŞ SARIMSAK,1 ADET KURU SOĞAN.1/2 HAVUC(ince rendele) tuz,şeker,kekik,fesleğen.1 su bardağı su ilave edıp kaynamaya bırakın kaynayana kadar kapağı kapalı pısırın. atesı kısıp ustu acık olarak 20-30 dk pısırın. sos kıvamını alınca blendırdan gecırerek pure kıvamına getırın. sıcak olarak dıledıgınız sekılde haslanmıs makarna ıle bırlestırıp servıs yapın. eger BOLONEZ SOS (klasıık kıymalı sos
9istiyorsak 250 gr. kıymayı tuz karabıset ılave ederek rengo donunceye kadar kavur sonra ekledıgın napolıten sosaılave et ve hepsını BLENDIRDAN GECIR…

BENİM EN SEVDİĞİM SOS;  KLASIK PESTO SOS ; 4-5 DAL TAZE FESLEĞEN 2-3 DAL MAYDANOZ 1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK 50 GR PERMASAN PEYNIR 2-3 DIS SARMISAK 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTINYAGI(SIZMA) BUTUN MALZEMEYI BI RONDONUN ICINE OYUP SOS KIVAMINI ALANA KADAR CEKIN PESTO SOSUNUZ HAZIR.KAVANOZO KOYUP BUZDOLABINDA 1 HAFTA SAKLAYABILIRINIZ...  ANADOLU PESTO  ;; tarıfı.. YARIM DEMEK TEMIZLENMIS ROKA / 10 DAL MAYDANOZ/10 DAL NANE/10DAL DEREOTU/3 DİŞ SARMISAK/1 ÇAYBARDAĞI ZEYTINYAĞI /BIR CORBA KAIGI FINDIK VEYA BADEM YETERI KADAR TUZ KARABIZER.. RONDOYA KOR AKISKAN SOS KIVAMINI ALANA KADAR RONDODA CEKIN.. SAHANE BI SOS.. AFIYET OLSUN...

BENİM EN SEVDİĞİM SOS; KLASIK PESTO SOS ; 4-5 DAL TAZE FESLEĞEN 2-3 DAL MAYDANOZ 1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK 50 GR PERMASAN PEYNIR 2-3 DIS SARMISAK 1 ÇAY BARDAĞI ZEYTINYAGI(SIZMA) BUTUN MALZEMEYI BI RONDONUN ICINE OYUP SOS KIVAMINI ALANA KADAR CEKIN PESTO SOSUNUZ HAZIR.KAVANOZO KOYUP BUZDOLABINDA 1 HAFTA SAKLAYABILIRINIZ…
ANADOLU PESTO ;; tarıfı.. YARIM DEMEK TEMIZLENMIS ROKA / 10 DAL MAYDANOZ/10 DAL NANE/10DAL DEREOTU/3 DİŞ SARMISAK/1 ÇAYBARDAĞI ZEYTINYAĞI /BIR CORBA KAIGI FINDIK VEYA BADEM YETERI KADAR TUZ KARABIZER.. RONDOYA KOR AKISKAN SOS KIVAMINI ALANA KADAR RONDODA CEKIN.. SAHANE BI SOS.. AFIYET OLSUN…

HAZIR HAMUR.. MAKARNAYI KESEBILIRIZ.

HAZIR HAMUR.. MAKARNAYI KESEBILIRIZ.

HAMURUM AÇIP DINLENDIRIYORUZ 10 DK

HAMURUM AÇIP DINLENDIRIYORUZ 10 DK

10 DK DINLENDIRDIKTEN SONRA HAMURU KESMEYE BASLIYORUZ. BILIYOSNUZ ONCE HAMURU UNLUYORUM SONRA IKI UCUNU ORTADA BIRLESTIRIYORUZ SORA İÇE DOĞRU BI KAT HALINDE KATLIYORUZ VE SON KEZ IKI TARAFINI US USTE KIAP GIBI KATLAYIP BICAK İLE KESMEYE BASLIODUKK...

10 DK DINLENDIRDIKTEN SONRA HAMURU KESMEYE BASLIYORUZ. BILIYOSNUZ ONCE HAMURU UNLUYORUM SONRA IKI UCUNU ORTADA BIRLESTIRIYORUZ SORA İÇE DOĞRU BI KAT HALINDE KATLIYORUZ VE SON KEZ IKI TARAFINI US USTE KIAP GIBI KATLAYIP BICAK İLE KESMEYE BASLIODUKK…

BEN INCE KESIYORUM :))TERCIH SIZIN..

BEN INCE KESIYORUM :))TERCIH SIZIN..

AFIYET OLSUN... BENCE COK BASIT BELKI BEN ANLAIRKEN KARISIK ANLAMIS OLABILIRIM AMA MUTLAKA DENEYINN... COCUGUNUZUZA MISAFIRINIZE MIS GIBI TAZE MAKARNA.. BIZ EV DE YAPIYORUZ MAKARNA GÜNÜ.. EĞLENCELİOLUYOR HERKES KENDİ MAKARNASINI KESIYOR... OHH MİSSS...

AFIYET OLSUN… BENCE COK BASIT BELKI BEN ANLAIRKEN KARISIK ANLAMIS OLABILIRIM AMA MUTLAKA DENEYINN… COCUGUNUZUZA MISAFIRINIZE MIS GIBI TAZE MAKARNA.. BIZ EV DE YAPIYORUZ MAKARNA GÜNÜ.. EĞLENCELİOLUYOR HERKES KENDİ MAKARNASINI KESIYOR… OHH MİSSS…

TEZGAHINIZI VE MERDANENIZI UNLAYIN.KOLAYCA AÇABLMEK ICIN HAMURU 4 PARÇAYA BÖLÜN.İLK ÖNCE ELİNİZLE SONRA MERDANE İLE AÇIN.YUFKA HALINE GETIRIN.HAMURU YUVARLAK HALE GETIRIN..HER IKI KENARI ORTAYA DOĞRU KATLAYARAK KENARLARI UC UCA GETIRIN.TEKRAR ICE DOĞRI BI KAT HALINDE KATLAYIN VE SON KEZ IKI TARAFININI UST USTE KITAP GIBI KATLAYIN VE BIR BUÇAKLA KESMEYE BASLAYIN.. 2 mm keserseniz LİNGUİNE,, 2-6 mm KESERSENİZ fettuccine,  ben 2mm kesiyorumm.en geniş kesimi LAZANYA...

TEZGAHINIZI VE MERDANENIZI UNLAYIN.KOLAYCA AÇABLMEK ICIN HAMURU 4 PARÇAYA BÖLÜN.İLK ÖNCE ELİNİZLE SONRA MERDANE İLE AÇIN.YUFKA HALINE GETIRIN.HAMURU YUVARLAK HALE GETIRIN..HER IKI KENARI ORTAYA DOĞRU KATLAYARAK KENARLARI UC UCA GETIRIN.TEKRAR ICE DOĞRI BI KAT HALINDE KATLAYIN VE SON KEZ IKI TARAFININI UST USTE KITAP GIBI KATLAYIN VE BIR BUÇAKLA KESMEYE BASLAYIN.. 2 mm keserseniz LİNGUİNE,, 2-6 mm KESERSENİZ fettuccine, ben 2mm kesiyorumm.en geniş kesimi LAZANYA…

SON HALİİ... BÜYÜKÇE Bİ ENCEREYE 5 LİTRE KADAR SU KOYN VE KAPAĞINI KAPATIP KAYNAMAYA BIRAKIN.SU KAYNAMAYA BASLA YINCA 2 YEMEK KASIGI TUZ VE 1-2 KAŞIK SIVI YAĞ KOYUN MAKARNAYI İLAVE EDIN.3-4 DK.HAŞLAYIN SÜZGECE ALIP DOĞRUDAN SOSLA BIRLESTIRIN  ( YANI. TAVAYA ISTEGE GORE TEREYAĞ ,,BEN KATI YAĞ ILE YAPIYORUM KİŞİYE GÖRE  KREMA ILAVE EDIN MESELA BU HAMUR 4 KİŞİLİK .. 4 KAŞIK KREMA VE TAZE YAPTIĞIMIZ SOS AGIZ TADINA GORE.. 2-3 DK. TENCEREDE CEVIRIN.. MAKARNA HAZIR...

SON HALİİ… BÜYÜKÇE Bİ ENCEREYE 5 LİTRE KADAR SU KOYN VE KAPAĞINI KAPATIP KAYNAMAYA BIRAKIN.SU KAYNAMAYA BASLA YINCA 2 YEMEK KASIGI TUZ VE 1-2 KAŞIK SIVI YAĞ KOYUN MAKARNAYI İLAVE EDIN.3-4 DK.HAŞLAYIN SÜZGECE ALIP DOĞRUDAN SOSLA BIRLESTIRIN ( YANI. TAVAYA ISTEGE GORE TEREYAĞ ,,BEN KATI YAĞ ILE YAPIYORUM KİŞİYE GÖRE KREMA ILAVE EDIN MESELA BU HAMUR 4 KİŞİLİK .. 4 KAŞIK KREMA VE TAZE YAPTIĞIMIZ SOS AGIZ TADINA GORE.. 2-3 DK. TENCEREDE CEVIRIN.. MAKARNA HAZIR…

BEN MAKARNAMI ANADOLU PESTO SOSLU YAPTIM.. SOS TARIFINI VERCEMM..

BEN MAKARNAMI ANADOLU PESTO SOSLU YAPTIM.. SOS TARIFINI VERCEMM..

HAMURU RENKLENDIRMEK ICIN ; SARI OLMASI İÇİN BEN 1 ATLI KAŞIĞI SAFRAN KATIM..  KAHVERENGI OLMASI ICIN ; 1 tatlı kaşığı kako ılave edılır. kırmızı olması ıcın ; 1 TATLI KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI KATILIR. yeşil olmaı ıcın; 1 çorba kaşığı suyu ıyıve sıkılmıs ıspanak puresı :)

HAMURU RENKLENDIRMEK ICIN ; SARI OLMASI İÇİN BEN 1 ATLI KAŞIĞI SAFRAN KATIM.. KAHVERENGI OLMASI ICIN ; 1 tatlı kaşığı kako ılave edılır. kırmızı olması ıcın ; 1 TATLI KAŞIĞI DOMATES VE BİBER SALÇASI KATILIR. yeşil olmaı ıcın; 1 çorba kaşığı suyu ıyıve sıkılmıs ıspanak puresı 🙂

SİZE EVDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ MAKARNA TARIFI VERECEĞİM.HIMM ÇOK LEZIZI VE DENENMIS...HER YEDIĞINIZDE BANA TEŞEKKUR EDECEKSINIZ:))) O ZAMAN TRIFI VERMEYE BASLIYORUMM...

SİZE EVDE KOLAYCA YAPABİLECEĞİNİZ MAKARNA TARIFI VERECEĞİM.HIMM ÇOK LEZIZI VE DENENMIS…HER YEDIĞINIZDE BANA TEŞEKKUR EDECEKSINIZ:))) O ZAMAN TRIFI VERMEYE BASLIYORUMM…

Gerekli malzeme; 300 GR UN / 2 ADET YUMURTA / 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTINYAĞI/25 GR. SU //  1)UNU KABIN İÇİNE KAYUP ORTASINI AÇARAK HAVUZ YAPIN.HAVUZUN ICINE YUMURTALARI KIRIN.  2) SU VE YAĞI EKLEYIP YUMURTALARI BI ÇALAT YARDIMIYLE ÇIRPIN. ÇIRPARKEN YAVAÇ YAVAŞUNU YEDIRIN. HABUR OLMAYA BAŞLAYINCA ELINIZE ALIN. YOĞURARAK ALDIGI KADAR UNU YEDIRIN. 3) ÖNCE YAVAŞCA 10 DK YOĞURUN.SONRA DAHA SERTÇE VE IKI ELINIZLE YUKLENEREK 10 DK TEZGAH UZERINDE YOGURUN.YÜZEYİ KAYGAN VE PARLAK OLUNCAYA KADAR DEVAM EDİN.OP HALİNE GELEN HAMURUN ÜZERİNİNEMLİ BİZ BEZ İLE ÖRTÜN 30 DK DİNLENDİRİN. ANLATIM UZUN OLABILIR MA COK PRATIKK.

Gerekli malzeme; 300 GR UN / 2 ADET YUMURTA / 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTINYAĞI/25 GR. SU //
1)UNU KABIN İÇİNE KAYUP ORTASINI AÇARAK HAVUZ YAPIN.HAVUZUN ICINE YUMURTALARI KIRIN.
2) SU VE YAĞI EKLEYIP YUMURTALARI BI ÇALAT YARDIMIYLE ÇIRPIN. ÇIRPARKEN YAVAÇ YAVAŞUNU YEDIRIN. HABUR OLMAYA BAŞLAYINCA ELINIZE ALIN. YOĞURARAK ALDIGI KADAR UNU YEDIRIN.
3) ÖNCE YAVAŞCA 10 DK YOĞURUN.SONRA DAHA SERTÇE VE IKI ELINIZLE YUKLENEREK 10 DK TEZGAH UZERINDE YOGURUN.YÜZEYİ KAYGAN VE PARLAK OLUNCAYA KADAR DEVAM EDİN.OP HALİNE GELEN HAMURUN ÜZERİNİNEMLİ BİZ BEZ İLE ÖRTÜN 30 DK DİNLENDİRİN. ANLATIM UZUN OLABILIR MA COK PRATIKK.

Post a comment