Pozitif düşünmekten yorulduk Patron!

    • Fazlaca iyi niyetimle var oluşumdan mütevellit canım yakılınca kötü niyetim tabiikide pimi çekilmiş bomba etkisinde olur.
    • Herşeyi iyi tarafından görmeye çalışmaktan, pozitif düşünmekten yorulduk…
    • Hayat bazen BERBATTIR ve yapabileceğimiz en sağlıklı şey bunu kabul etmektir. Negatif duygularımızı inkar etmek derin duygusal bozukluğa neden oluyor bence. Negatif düşünmek sorunları çözmek için gerekli . Negatif düşünce ile öfkeyi birbirine karıştıranlara; Benim değerlerimden biri şiddetten kaçınmaktır, vurmamak gibi. Tepemin tası attığında öfkemi ifade ederim ama yüzüne vurmam, tekme savurmam ÖFKENİN ÇOK AMA ÇOK SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. 
    • O kadar çok b*ktan değerlerimiz var ki; sürekli haklı olma isteği, maddi başarılar, manevi doyum,tatminsizlik, önyargılarımız, haz, sürekli pozitif olma,, vbvb
    • Sürekli optimist olmak ve pozitif düşünmek yaşamdaki sorunları ötelemekten inkar etmekten başka bir şey değil.
    • Freud “Bir gün geriye dönüp baktığınızda mücadele günlerinizin en güzel günleriniz olduğunu göreceksiniz.” Demiş. Benim yaşamımın en yüce anlarından bazıları; negatif, bilinmedik, belirsiz, sevimsiz, tatsız, başarısızdır.. Böyle zamanlarda iyi ve kötü değer yargılaırmı tanımlayıp neye öncelik vermem gerektiğini bulmaya çalışırım; dürüstlük(kendi duygularına ve etrafa dürüst olmak)kendi ayakları üzerinde durma, başkalarına destek olma, saygı, yardımseverlik, alçakgönüllülük, yaratıcılık, ,, gibi.
    • Gerçekte hiç kafaya takmamak diye bir şey yoktur. Öfkelenmemek diye bir şeyde yoktur ve bu imkansızdır. Hepimiz bir şeyleri kafaya takar ve öfkeleniriz. Neyi kafaya takmayı seçiyoruz? Bunlar iyi seçimler mi, kötü seçimler mi? Kabul etsekte etmesekte her zaman seçeriz. Ve seçtiklerimizin sorumluluğunu aldığımız da başarılı olabiliriz diye düşünüyorum.
    • Ahh bu seçimlerimiz.))
    • Ahh BU “EMİN OLMA” “KENDİNİ GÜVENDE HİSSETME” çabalarımız
    • HEPİMİZ; EN AKILLIMIZDA EN APTALIMIZDA SÜREKLİ YANILIYORSAK daha fazla sorgulamalıyız. Bunu pozitif düşünerek yapmamız mümkün mü? Bana göre değil. Gelişmek istiyorsak NEGATİF OLMALYIZ bazen, kuşkucu olmalıyız, sorgulamalıyız. Hastalık derecesinde kuşkucu olduğum söylenir, bazen kabul etmem bazen de hak veririm.. Evet;kuşkucuyum, güvensizim bazen de öfkeli.
    • ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VARSA; “BİR ŞEY YAP” Bir şey yaparsan başarısızlık bile sizi ileri iter. Hep BİR ŞEY YAP… POZİTİF DÜŞÜNÜP ZAMANA BIRAKMA; Çünkü zaman sana bırakmıyor.
    • Arkadaşı ile sorun yaşayan, sevgilisinden veya işinden yarılan arkadaşlarıma; “SİL VEYA YIRT, YAMA YAPMAKLA UĞRAŞMA. BİR ŞEY YAP VE ERTELEME.. Çünkü bir şekilde karşına dikiliyor.” derim
    • Düşünme icraata geç.. Uzun uzun düşünmeyi sevmem ben. Harekete geçmeyi severim. HAREKETİN OLDUĞU YERDE BEREKET VAR” diye boşuna söylememiş atalarımız. Düşünğp eyleme geçiremiyorsanız, boş.. Ama eyleme geçip düşünüyorsanız yol’u yarıladınız bence Kafaları karıştırdım yine
    • Sevgilisinden ayrılan arkadaşım bana derdini anlatıtğın da “ BİR ŞEY YAP” dedim. Gözlerini faltaşı gbi açıp yüzüme baktığında;kendine şevkat göster, dğerlisin” Harekete geç;hobilerin olsun, gez, planlar yap, arkadaşlarınla görüş, kurslara katıl, yardım derneklerine git bi dolu bişey yap ama evde oturup yas tutma.. göreceksin ki hareket ettiğin de enerjin yükselecek ve hak ettiğin ilişkiyi yaşayacaksın. “fatmaonder.com.tr” Blogu açtığım da zor bir dönemden geçiyordum . Çok sevdiğim bir dostum; bir şey yapmamız lazım ama ne dedi? “BİR ŞEY YAPMAMIZ LAZIM” hala kulaklarımda çınlar. Ve bende herkese BİR ŞEY YAP derim. Sihirine inanıyorum. Bi dolu Ülkeyi dolaşıp bi dolu eğitimlere katılıp ve bi dolu hobiler edinip huzuru bulmuştum. Kendimi Öz’ümü FATMA’yı bulmuştum. O günden sonra hiç bırakmadım kendimi ) Ukala olduğumu düşünmeyin. Sen ne yapıyorsun diye sormayın dedim ya” TERCİHLERİMİZİ SEÇİP YAŞIYORUZ. HAYATTA KAFAYA TAKABİLECEĞİMİZ ŞEYLERN SINIRI OLMALI. Ol’sun o zaman…
    • Not: Öfke ile nagatif düşünceyi ve pozitif düşünce ile iyimserliği hala ayırt edemeyenler var )
    Fatma ÖNDER / 2018 ALAÇATI

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.