VİCDANİ ZEKA MI, MANTIKSAL ZEKA MI?

NİÇİN ANLAŞAMIYORUZ BİLİYOR MUSUN?  Benim için vicdani ZEKA önemli ve ben EMPATİ yapıyorum, SEVGİ diyorum.. VİCDANİ zekası yüksek olan kişiler kararlı direniş gösterirler.  VİCDANİ zeka sahıplerının hayatların da İYİMSERLİK esastır. Kurban ve kölelik hissine hiçbir zaman kapılmazlar. Sahip oldukları şeylerin kıymetini bilirler, küçük şeylerden zevk alırlar, içtenlik ve samimiyet önemlidir. Yardımseverlikten, iyilikten, cömertlikten zevk alırlar, ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Yanlarında ki insanlara huzur verirler. İkiyüzlülük, İNSAN kullanma, çıkarlarını başkalarının mutsuzluğundan sağlama en nefret ettikleri özelliklerin başın da gelir birde yalan.. Kısa vadede yanlış tanınırlar ama asla kimse vazgeçemez onlardan. Etrafları kalabalıktır ve sevılırler. DÜRÜST olmak, İNSAN odaklı olmak, iletişime açık olmak, vizyon sahibi olmak, iç huzur,  cesaretli olmak,motive edici olmak( kışkırtıcı olmamak)  Bu özelliklerin hepsinin vicdani zekanın bileşenleri olduğunu görebilirsiniz.  HİÇ’lik. HAKİKAT. Sıfır EGO. SEVGİ.  MANTIKSAK zekası yüksek olan kişinin vizyonu vardır, başarılıdır işinde. Ama asla MUTLU değildir. İç huzuru yoktur. Hırs var, yetenek var ama bilgelik yok ve vicdanı zeka sıfır.  İyi bir pazarlamacı ve halkla ilişkiler uzmanı veya iyi bir yönetiCi olabilirler fakat uzun  vadede yalnız kalırlar. Çünkü güvenirliği düşük olur. Kimse güvenmez, kendi EGOları, istekleri önemlidir. “VİTRİN DOLU AMA GÖNÜLLER BOŞ”  dedikleri gibi, bu kişilerin yakınlarıyla da ilişkileri kötüdür. Bu kişiler ile ilk karşılaştığınızda  kaliteli bir izlenim bırakırlar ama birinci dereceden yakınları ile bile kaliteli ilişki kuramazlar. Sevilen bir kişi olmak istiyorum diyorsan VİCDANI ZEKANI geliştirmelisin. Net! Hayatı ve varoluşu sorgulamayan sadece BEN merkezlı yaşayan insan iç huzuru bulabılır mı? INSAN sevebilir mi?  Çıktığın yol senı HAKIKATE’e götürmüyorsa, dur ve düşün. Varoluş amacını düşün. KİŞİLİĞİMİZİ İYİYE GÜZELE YÖNELTMEK İÇİN OKUDUĞUMUZ KİTAPLAR SADECE O HAZİNENIN ANAHTARLARINI VERİR. Ama hazıneyi arayıp bulmak bizim görevimiz. Çok TEORİ bilmene gerek yok yaşamak için.Zaten çok TEORİ bilenlerin hayatı yaşama konusun da çok acemi oldukları da bilinen bir gerçek. BAŞARI nedir? Herkesin başarı tanımının farklı olduğunu düşünüyorum.   Benim için çıkarlarını başkasının mutsuzluğundan sağlamayan her insan kıymetlidir. VİCDANI ZEKA sonradan kazanılabılır, denemelisin… Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz, insanlığa SEVGİ öğret, sevgi de kalmayı öğret.. Not: kimsenin gitmeye cesaret edemedeği ülkelere gitmek, insan tanımak, sevmek, hakikati görmek, dünya da nasıl toz kadar minik olduğumu görmek, HİÇ olduğumu bilmek,,,şahane deneyim. Kamboçya -Vietnam seyahatım de böyle idi.  Ben bir HİÇİM!  Foto. Kamboçya /Tonle Sap Fatma ÖNDER
NİÇİN ANLAŞAMIYORUZ BİLİYOR MUSUN?
Benim için vicdani ZEKA önemli ve ben EMPATİ yapıyorum, SEVGİ diyorum..
VİCDANİ zekası yüksek olan kişiler kararlı direniş gösterirler.
VİCDANİ zeka sahıplerının hayatların da İYİMSERLİK esastır. Kurban ve kölelik hissine hiçbir zaman kapılmazlar.
Sahip oldukları şeylerin kıymetini bilirler, küçük şeylerden zevk alırlar, içtenlik ve samimiyet önemlidir.
Yardımseverlikten, iyilikten, cömertlikten zevk alırlar, ilkelerine sıkı sıkıya bağlıdırlar. Yanlarında ki insanlara huzur verirler.
İkiyüzlülük, İNSAN kullanma, çıkarlarını başkalarının mutsuzluğundan sağlama en nefret ettikleri özelliklerin başın da gelir birde yalan..
Kısa vadede yanlış tanınırlar ama asla kimse vazgeçemez onlardan. Etrafları kalabalıktır ve sevılırler.
DÜRÜST olmak, İNSAN odaklı olmak, iletişime açık olmak, vizyon sahibi olmak, iç huzur, cesaretli olmak,motive edici olmak( kışkırtıcı olmamak)
Bu özelliklerin hepsinin vicdani zekanın bileşenleri olduğunu görebilirsiniz.
HİÇ’lik. HAKİKAT. Sıfır EGO. SEVGİ.
MANTIKSAK zekası yüksek olan kişinin vizyonu vardır, başarılıdır işinde. Ama asla MUTLU değildir.
İç huzuru yoktur. Hırs var, yetenek var ama bilgelik yok ve vicdanı zeka sıfır.
İyi bir pazarlamacı ve halkla ilişkiler uzmanı veya iyi bir yönetiCi olabilirler fakat uzun vadede yalnız kalırlar.
Çünkü güvenirliği düşük olur. Kimse güvenmez, kendi EGOları, istekleri önemlidir.
“VİTRİN DOLU AMA GÖNÜLLER BOŞ” dedikleri gibi, bu kişilerin yakınlarıyla da ilişkileri kötüdür.
Bu kişiler ile ilk karşılaştığınızda kaliteli bir izlenim bırakırlar ama birinci dereceden yakınları ile bile kaliteli ilişki kuramazlar.
Sevilen bir kişi olmak istiyorum diyorsan VİCDANI ZEKANI geliştirmelisin. Net!
Hayatı ve varoluşu sorgulamayan sadece BEN merkezlı yaşayan insan iç huzuru bulabılır mı? INSAN sevebilir mi?
Çıktığın yol senı HAKIKATE’e götürmüyorsa, dur ve düşün. Varoluş amacını düşün.
KİŞİLİĞİMİZİ İYİYE GÜZELE YÖNELTMEK İÇİN OKUDUĞUMUZ KİTAPLAR SADECE O HAZİNENIN ANAHTARLARINI VERİR. Ama hazıneyi arayıp bulmak bizim görevimiz.
Çok TEORİ bilmene gerek yok yaşamak için.Zaten çok TEORİ bilenlerin hayatı yaşama konusun da çok acemi oldukları da bilinen bir gerçek.
BAŞARI nedir? Herkesin başarı tanımının farklı olduğunu düşünüyorum.
Benim için çıkarlarını başkasının mutsuzluğundan sağlamayan her insan kıymetlidir.
VİCDANI ZEKA sonradan kazanılabılır, denemelisin…
Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz, insanlığa SEVGİ öğret, sevgi de kalmayı öğret..
Not: kimsenin gitmeye cesaret edemedeği ülkelere gitmek, insan tanımak, sevmek, hakikati görmek, dünya da nasıl toz kadar minik olduğumu görmek, HİÇ olduğumu bilmek,,,şahane deneyim. Kamboçya -Vietnam seyahatım de böyle idi.
Ben bir HİÇİM!
Foto. Kamboçya /Tonle Sap
Fatma ÖNDER

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.